scholenopzuid.nl

Vak College Zuidrand

vmbo-bb t/m vmbo-tl (mavo)

Leren is topsport, samenwerken en plezier!

Ben jij een doorzetter? Heb jij zin om alles uit jezelf te halen? Om jezelf en anderen te verbazen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Want of je nu sportief bent of niet: bij Vak College Zuidrand ben je continu ‘in beweging’. Je gaat aan de slag met challenges en wij begeleiden, coachen en trainen je van start tot finish. Zo kom jij op een prettige, sportieve en gezonde manier tot persoonlijke topprestaties!

Bij Vak College Zuidrand (VCZ) leer je doelen te stellen, uitdagingen aan te gaan en verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen prestaties. Jij traint om beter te worden; je docent coacht jou steeds weer tot nieuwe topprestaties. Leren is topsport, maar leren is óók plezier en samenwerken. Door de challenges die je doet, leer je om de lat steeds ietsje hoger te leggen en steeds weer een stukje beter te worden. En dat is goed voor je zelfvertrouwen!

Vak College Zuidrand streeft naar kleine brugklassen in de onderbouw. Tijdens deze jaren ontdek je samen met de docenten wat je kwaliteiten zijn en welk niveau het beste bij jou past. Eind klas 2 maak je samen met ouders of verzorgers en mentor de keuze voor een profiel en de keuzevakken en -delen. De keuzevakken zijn: Biologie, Wiskunde, Maatschappijkunde en Economie. De keuzedelen zijn bijvoorbeeld: Keuken, Sport, Haarverzorging, Fotografie, Evenementen, Ondernemen en Marketing.

De lat ligt hoog op Vak College Zuidrand. Want wij geloven in onze leerlingen. Daarom sporen we je aan om minimaal één vak te volgen op een hoger niveau. In de onderbouw bereiden wij je voor op de keuze van de profielen in de bovenbouw door 'light-versies' aan te bieden van de keuzedelen. Zo maak je al vroegtijdig kennis met deze vakken en kun je tot een goede keuze komen.

Bij ons werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt om je eigen toekomst op te bouwen. Doelgericht samenwerken, communiceren, mediawijsheid, op een respectvolle manier opkomen voor eigen ideeën (of die van een ander) zijn een deel van de vaardigheden die we samen met jou trainen. Het ontwikkelen van jouw talenten en vaardigheden doen we natuurlijk in samenwerking met je ouders of verzorgers. Zo kun je na het vmbo met een open en energieke houding zelfverzekerd beginnen met je vervolgopleiding.

Nieuwe sportcampus Stadionpark

VCZ timmert flink aan de weg. Onder meer door samen met Veenoord SCHOOL4SPORT&LIFESTYLE de ‘Stadionpark School’ op te zetten. Deze unieke school zal zijn gericht op sport, health en lifestyle met de beroepsprofielen Zorg & Welzijn en Dienstverlening & Producten.

Mavo voor Sport & Lifestyle

Per augustus 2021 gaat de Mavo voor Sport & Lifestyle van start: een prachtig en uitdagend onderwijsprogramma rondom thema’s als sport, samenwerken en gezondheid. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Veenoord SCHOOL4SPORT&LIFESTYLE.

Vmbo-profielen:

- Dienstverlening en Producten (D&P)
- Zorg en Welzijn (Z&W)

Vak College Zuidrand Beumershoek 3 3085 EA Rotterdam 010 48 10 870 | info@vakcollegezuidrand.nl | www.vakcollegezuidrand.nl