scholenopzuid.nl

Zuider Gymnasium

vwo, gymnasium en atheneum

Uitdaging en ontwikkeling voor de allerslimsten!

Samen leren, samen leven, samen kiezen
Het Zuider Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Rotterdam-Zuid. Wil jij extra uitdaging op een manier die perfect aansluit bij jouw niveau? Dan is het Zuider Gymnasium er voor jou. Op onze school werk je aan vakoverstijgende projecten en krijg je extra vakken (ook op universitair niveau). Ook heb je de optie om voor één of meer vakken vervroegd eindexamen te doen en het kun je een internationaal erkend certificaat voor Cambridge Engels halen. Dit is slechts een greep uit al het boeiends dat we op het Zuider Gymnasium aan onze leerlingen bieden.

Uniek begaafdheidsprofiel

Met een eigen basisschool en een Pregymnasium-faciliteit voor leerlingen van andere basisscholen hebben we op het Zuider Gymnasium een uniek aanbod. Daarnaast behoort het Zuider Gymnasium tot de selecte groep van Begaafdheidsprofielscholen. Hierdoor trekt de school zowel leerlingen uit Rotterdam-Zuid als uit de kleinere omliggende gemeenten aan. Dit leidt tot een diverse leerlingenpopulatie. We hebben daarom extra aandacht voor levensbeschouwing en persoonlijk onderwijs op maat. Ook hebben onze leerlingen de mogelijkheid om een verkorte route naar het eindexamen te volgen. Een flexibel en slagvaardig team zorgt daarnaast voor een vertrouwde schoolomgeving en een veilige setting. Daarin kunnen leerlingen bouwen aan hun maatschappelijke en persoonlijke vorming, zelfvertrouwen en gelijkwaardigheid.

De wereld buiten school

Internationalisering, openstaan voor andere culturen en de wereld om ons heen zit in het DNA van de school. Als je naar het Zuider Gymnasium gaat, werk je aan een solide basis bij de verplichte vakken en de klassieke talen. Ook leer je de wereld buiten school op een unieke manier kennen. Meedoen aan een schaaktoernooi of inzameling voor een goed doel, uitstapjes naar het theater en het museum, op reis naar Lille, Berlijn of Rome, op uitwisseling naar scholen in het buitenland of proefstuderen op de Erasmus Universiteit; op het Zuider Gymnasium kan het allemaal! De profiel- en studiekeuze is daarnaast verbonden aan een traject voor Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB), waardoor je in contact komt met de professionals uit het wo, hbo en bedrijfsleven, bijvoorbeeld tijdens speeddatesessies.

Het Zuider Gymnasium zal in 2021 na een grondige verbouwing zijn intrek nemen in het Poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis.

Zuider Gymnasium Grift 30 3075 SB Rotterdam 010 41 90 077 | zuidergymnasium@calvijn.nl | www.zuidergymnasium.nl