scholenopzuid.nl

RVC De Hef

VMBO basis, vmbo kader, vmbo tl, isk

Hier begint jouw toekomst

RVC De Hef is een school voor vmbo en isk in de wijk Bloemhof. Misschien heb je ons mooie gebouw wel eens gezien? Ook jij kunt hier volgend jaar als leerling rondlopen! Ben je benieuwd wat voor school wij zijn? We stellen ons graag even voor.

Techniek, zorg of ondernemen

RVC De Hef is een school waar je wordt opgeleid voor de toekomst. Een mooie baan in de zorg of in de Rotterdamse haven, in de kinderopvang of in de bouw: het begint allemaal op onze school. Onze overzichtelijke en afwisselende VMBO-opleidingen brengen jou naar een diploma. Dat is jouw startbewijs voor het mbo of de havo.

Bij De Hef kun je kiezen uit drie richtingen:

• Techniek
• Zorg & Welzijn
• Economie & Ondernemen

En dan is er nog de theoretische leerweg (mavo). Dat is praktijk en theorie tegelijk. Met dit diploma kun je doorstromen naar mbo4 en de havo. Je hoeft niet meteen te kiezen voor een richting. In de eerste en tweede klas ga je ontdekken wat het beste bij je past en waar je goed in bent, zodat je in de bovenbouw op de goede plek zit.

Hef-uren

Bijna iedere ochtend start je met je mentor. Je weet dan precies wat er die dag van je verwacht wordt. Naast de verplichte vakken zijn er verschillende keuzevakken. Elke week zijn er twee uren in het rooster die je kunt invullen op jouw manier. Bijvoorbeeld met extra ondersteuning voor een vak dat je moeilijk vindt. Of door je verder te verdiepen in een vak dat je interessant vindt. Of je kiest ervoor om de twee uren te gebruiken om een bepaald talent verder te ontwikkelen.

Vakschool

Wij zijn een échte vakschool. De lessen op RVC De Hef zijn afwisselend en vooral gericht op het vak dat jij graag wilt leren en heel goed in wilt worden. Daarnaast ga je vanaf jaar 1 al op bliksemstage. En je gaat naar bedrijven om meer te leren over de beroepen die er zijn. Voor ons is geen brug te ver, als het gaat om het geluk en het succes van onze leerlingen… en wie weet straks ook van jou!

RVC De Hef Slaghekstraat 221 3074 LJ Rotterdam 010 48 50 666 | secretariaat@rvcdehef.nl | www.rvcdehef.nl