scholenopzuid.nl

Olympia College

praktijkonderwijs, VMBO-PrO, VMBO LWOO, Entree-MBO 1 en ISK

Dromen, durven, doen!

Welkom op het Olympia College! Wij zijn een openbare school voor praktijkonderwijs, VMBO-PrO, VMBO met leerwegondersteuning, Entree-MBO 1 en ISK. Op onze school aan de Olympiaweg mag je dromen, word je uitgedaagd te durven en mag je vooral veel doen. Bij ons kun je leren op je eigen manier. Wij helpen je daarbij door veel persoonlijke aandacht, goed naar je te luisteren en goede afspraken te maken. Ook volg je bij ons vakken die passen bij je eigen talenten en verdere loopbaan, op het niveau dat het beste bij je past.

Dromen

Dromen gaat over de toekomst. Welk talent heb jij? Wat wil je later doen in je leven? En welke stappen moet je zetten om daar te komen? We kijken samen met jou wat je nodig hebt om jouw droom te bereiken. Jouw interesses en mogelijkheden zijn het uitgangspunt. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Je krijgt op school goede begeleiding en veel persoonlijke aandacht. Het Olympia college is de enige praktijkschool in Rotterdam waar je met een praktijkadvies kunt opstromen naar het VMBO.

Durven

Leren gaat niet vanzelf, daar is lef en zelfvertrouwen voor nodig. We besteden op school daarom niet alleen aandacht aan het leren van een vak. Het gaat ook over hoe jij in je vel zit. Hoe je goed met anderen om kunt gaan, wat je grenzen zijn en hoe je fijne vriendschappen bouwt. Zo krijg je vertrouwen in jezelf en durf je de stappen te zetten op weg naar jouw toekomst.

Doen

Om iets goed te leren is het belangrijk om het te doen. In alle lessen is er aandacht voor de praktijk. Dus ook in de theorielessen. Je kunt veel praktische ervaring opdoen bij ons op school. Bijvoorbeeld door stage te lopen, een bedrijf te bezoeken en verschillende excursies. In de bovenbouw hebben we de TOP Academie. In de TOP Academie leer je een beroep op school en op de werkplek. Zo krijg je een goed beeld van hoe jouw toekomstige baan eruit kan zien en hoe je je als medewerker in een bedrijf moet gedragen. Straks wil iedereen jou wel als collega!
Kortom. Heb je het advies praktijkonderwijs of VMBO met leerwegondersteuning? Dan is het Olympia College dé school voor jou!

Olympia College Olympiaweg 395 3078 HT Rotterdam 010 483 53 11 | info@olympiacollege.nl | www.olympiacollege.nl