scholenopzuid.nl

Hugo de Groot

ISK, vmbo-tl (mavo), havo, atheneum, gymnasium (latijn en grieks)

Welkom op de Hugo de Groot!

De Hugo de Groot is een school voor isk, mavo, havo en vwo in de wijk Charlois. Het is een school waar we open staan voor elkaar, nieuwsgierig zijn naar elkaar en verschillen respecteren. Nieuwe leerlingen verwelkomen wij graag, dus ook jij bent van harte welkom!

Op weg naar een diploma

Wat mag je van onze school verwachten? Natuurlijk in de eerste plaats gewoon heel goed onderwijs. Wij weten hoe belangrijk het is om een diploma te halen. Dat is namelijk je toegangsbewijs naar het vervolgonderwijs. Samen zetten we alles op alles om jouw schoolopleiding te laten slagen. Wij helpen je ook bij het kiezen wat ná het halen van je diploma het beste bij jou en je talenten past. Samen met bedrijven en organisaties zorgen we ervoor dat je kennis maakt met verschillende beroepen en keuzemogelijkheden. Zo ontdek jij waar je hart ligt!

De hele wereld in één school

School is ook een plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Bijzonder aan de Hugo is de gezellige sfeer en de saamhorigheid. Wij hebben oog voor elkaar, docenten én leerlingen. Op onze school ontmoet je mensen met verschillende achtergronden en opvattingen. Zo hebben wij ook een afdeling speciaal met leerlingen die nog maar kort in Nederland zijn. Je kunt bijna de hele wereld ontmoeten binnen onze school, gewoon in Rotterdam. Als dat geen mooie mix is?!

Sport, spel en maatschappij

Behalve leren, ontdekken en ontmoeten is er op onze school ook tijd om met andere zaken bezig te zijn. Sporten bijvoorbeeld. Ieder jaar kun je meedoen aan verschillende sportevenementen. Of is cultuur en theater meer iets voor jou? Op de Hugo kun je je uitleven op het podium! Het terrein van de wetenschap en onderzoek kun je leren kennen bij het vak W&O. En wil jij iets betekenen voor de maatschappij, dan is Team Hugo misschien iets voor jou. Dit team bedenkt ideeën om de wereld een beetje mooier te maken én voert ze uit.

De Hugo app

Via de Hugo app kunnen ouders en leerlingen altijd makkelijk een appje sturen naar de mentor. Ook als je nog niet bij ons op school zit, kun je de app al downloaden. Je leest dan nieuwsberichten van de school en ontdekt welke activiteiten er allemaal zijn. Enthousiast geworden? Kom dan snel een kijkje nemen. Onze deur staat voor je open! En kijk ook eens op de insta-account van onze meester Ad (@meesteradnan). Hier vertellen leerlingen van de Hugo hun verhaal over hoe het was om op onze school te starten.

Hugo de Groot Nachtegaalplein 53 3082 NK Rotterdam 010 28 31 166 | secretariaat@osghugodegroot.nl | www.osghugodegroot.nl