scholenopzuid.nl

Einstein Lyceum

gymnasium (met Latijn en Grieks) en atheneum, havo en vmbo-tl (mavo)

De school waar je gezien wordt

In het hart van Hoogvliet vind je het Einstein Lyceum. Een scholengemeenschap voor vwo (gymnasium én atheneum), havo en mavo. Onze school staat bekend als een school waar je gezien en gekend wordt. Want wij geloven: een school maak je samen, en dat gaat het beste als je weet dat je erbij hoort. Ook jij! Kom je snel eens kennismaken?

School maak je samen

Op onze school vinden we het belangrijk dat we elkaar kennen. Leerlingen zijn bij ons geen nummer. Wij hebben plaats voor maximaal 850 leerlingen. Er is veel aandacht voor onderling contact. Tussen leerling en docent, maar ook tussen ouders en school. Wij houden ervan als leerlingen zelf initiatief nemen! Dat zie je bijvoorbeeld in de actieve leerlingenraad en enthousiaste feestcommissie van de school. Iedereen voelt zich betrokken en weet dat zijn bijdrage gewaardeerd wordt.

Goed onderwijs

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dit is te zien aan de resultaten die onze leerlingen halen en aan het team dat zich iedere dag inzet voor onze leerlingen. Het afgelopen schooljaar haalde 100% van onze leerlingen zijn diploma. Naast ons reguliere onderwijsprogramma bieden wij uitdagende extra’s aan in de pijlers World Class, Kunst & Cultuur, Sportklas, Muziek en Dansklas.

Pré-vwo

Heb je een voorlopig vwo-advies gekregen van de basisschool? Dan kun je meedoen aan ons succesvolle pré-vwo programma. In dit programma kun je hele leuke vakken volgen. Wat dacht je van creative writing, klassieke talen, drama, science, wiskunde en geschiedenis? Je krijgt zo extra uitdaging én het is een goede manier om kennis te maken met de middelbare school!

Campus Hoogvliet

Ons gebouw staat op de Campus Hoogvliet. Het is een mooi, veilig schoolgebouw en de campus biedt prima faciliteiten. De gymlessen vinden plaats in het grote en moderne sportgebouw en op het kunstgrasveld van Rijnmond Hoogvliet Sport. In de Art Studio wordt ieder jaar het examenwerk van onze leerlingen geëxposeerd. De middelbare scholen op de Campus organiseren bovendien gemeenschappelijke activiteiten voor alle leerlingen. En of je nu in Hoogvliet woont of wat verder, met metrostation Zalmplaat naast de deur is onze school goed bereikbaar!

Einstein Lyceum Campusplein 18 3192 CD Hoogvliet 010 295 72 12 | https://www.einsteinlyceum.nl/