scholenopzuid.nl

Calvijn Juliana

vmbo-gl en vmbo-tl (mavo)

Een kleine en leuke school waar iedereen elkaar kent

Juliana is een kleine school waar leerlingen zich gekend en veilig voelen. Waarden als rust, reinheid en regelmaat zijn bij ons erg belangrijk. Dankzij de veilige omgeving op school bereiken leerlingen een hoger niveau dan van hen verwacht werd. Op Juliana werkt met het concept (t)huiswerkvrij. Dat leidt tot goede examenresultaten, waardoor onze school al voor de vierde keer is uitgeroepen tot Excellente School. Daar zijn we trots op.

Samen werken aan resultaat

Samenwerken, groeien en met elkaar werken aan resultaat is de basis voor het succesvolle onderwijsproces. We streven ernaar dat onze leerlingen het beste in zichzelf naar boven halen. Bij ons op school leer je je talenten kennen en benutten. Dat doe je niet alleen onderling, maar ook samen met je leraren, je mentor en je ouders. Ook de teamleden werken intensief samen. Met elkaar maar ook met de ketenpartners. Zowel voor de in- als voor de uitstroom zijn de contacten goed.

Slagingspercentage hoger dan 95% procent

Calvijn Juliana is een excellente school. We geven leerlingen geen huiswerk voor thuis mee, maar laten alles op school doen. Als je extra zorg en aandacht nodig hebt, kom je bij Calvijn Juliana heel goed tot je recht. Zo komt de mentor in het eerste jaar op huisbezoek, helpt hij zijn leerlingen met het schoolwerk en onderhoudt hij contact met de ouders. Vanaf de eerste klas geven we leerlingen extra uren les in de vakken Nederlands en wiskunde/rekenen. In de verbeter- en verdiepingsuren geven we bovendien extra begeleiding of uitdaging in de vakken waarvoor dat nodig is. Mede hierdoor, én door de huiswerkuren, de intensieve leerlingbegeleiding en de nauwe samenwerking tussen ouders en school, ligt het slagingspercentage al jaren boven de 95% procent. In de toekomst wil Juliana graag een mavo+ met doorlopende leerlijn naar het mbo ontwikkelen, en ook een tweede doorlopende leerlijn van vmbo naar havo.

Juliana Talingstraat 6 3082 MH Rotterdam 010 42 90 955 | juliana@calvijn.nl | https://juliana.calvijn.nl/home